В Китай откриха COVID-19 върху опаковки със замразени скариди

Митническите власти в Китай откриха COVID-19 върху опаковки на внесени от Еквадор замразени бели южноамерикански скариди, съобщи РИА Новости. От пристигнал в пристанището Далян контейнер със замразени скариди от Еквадор са направени тестове за COVID-19 и три опаковки били положителни, заявиха от митническата служба, цитирани от БГНЕС.

Отново върху опаковки със замразени скариди от Еквадор е открит COVID-19 в пристанище Сямън. Подчертава се, че от вътрешната страна на опаковките пробите за коронавирус са били отрицателни. Експертите предупреждават, че има опасност от заразяване с COVID-19 във вътрешността на контейнерите на три еквадорски компании, както от опаковките на изпратената от тях продукция.

Според тях, резултатите от тестовете не са доказателство за възможно заразяване, но най-вероятно санитарната безопасност в тези предприятия не се спазва изцяло. Във връзка с това митническата служба на Китай взе решение временно да отнеме лицензите на тези три предприятия и забрани вноса на тяхна продукция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *