В Чикаго стартира Волейболната академия “BG Lions”, главният треньор, перничанинът С. Младенов, събра българчета за първа тренировка

Волейболната академия „BG Lions” (Българските лъвове) стартира първите си тренировки. Заниманията се проведоха през изминалата събота в сградата на “Малко българско училище”, в предградието на Чикаго – Дес Плейнс. Главният треньор Симеон Младенов /на снимката/, който е представител на традиционно силната пернишка волейболна школа, стартира с две групи деца.

Организаторът Боян Петев комуникираше на страничната линия с родителите, но успя да се включи и в тренировките. Децата бяха разделени в две възрастови групи от 8 до 10 г. и от 11 до 13 г., смесено момчета и момичета. Обучението на подрастващите ще се провежда всяка събота от 2:30 ч. следобед до 4:00 ч. за по-малките, а веднага след тях ще стартират по-големите.

Възможността да се създаде българска волейболна академия в Чикаго, дойде от многобройните родолюбиви българи, които се включиха всеки според времето и възможностите си в проекта за закупуването и реновирането на собствена сграда за “Малко българско училище”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *