
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
домати – 800 г
лук – 1 глава голяма
чесън – 2 скилидки
краставици – 100 г
чушки – 200 г пресни червени
лимонов сок – 2 с.л.
ябълков оцет – 2 с.л.
сол – ч.л.
черен пипер – 1/4 ч.л. млян
смлян – 1 ч.л. ким
маслиново масло – 50 мл
ЗА ГАРНИРАНЕ
краставици – 100 г
босилек – няколко листенца свеж
риган – 1/2 ч.л. сух
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете зеленчуците.
Нарежете ги на малки парченца и ги сложете в блендер.
Прибавете останалите продукти / ябълков оцет, маслиново масло, сол, млян черен пипер и ким/.
Налейте 200 мл вода.
Смелете всичко до получаването на гладка хомогенна доматена супа.
Готовата супа Гаспачо гарнирайте с кубчета краставица, поръсете с риган и добавете листенца свеж босилек.
Може да поднесете доматена супа Гаспачо с препечени филийки хляб.