ГЕРБ – Дупница първи обявиха номинациите за парламента

Трима са с най-много номинации за депутати от ГЕРБ в Дупница. Това са лидерът на партията Ивайло Константинов, номиниран от 109 от общо 178 членове на партията, дали вота си за депутатската листа за Дупница, втори е зам. кметът Крум Милев, който е получил подкрепата на 108 гербери, и трети е ексдепутатът от ГЕРБ в Дупница и бивш председател на ОбС, в момента общински съветник от ГЕРБ, Емил Гущеров със 107 номинации.

Данните от гласуването на членовете на ГЕРБ са до обяд вчера, часове преди крайния срок за номинации, който изтече снощи, и бяха изнесени от Ивайло Константинов на официална пресконференция. Той си направи отвод от депутатската листа и заяви: „Аз вече бях избиран за депутат, но се отказах. Благодаря на тези, които са гласували за мен, но аз се чувствам по полезен извън парламента“, заяви Ив. Константинов.

И зам. кметът Кр. Милев си даде отвод от листата за кандидат-депутати.

 Изненадващо сегашната депутатка от ГЕРБ Радослава Чеканска от Дупница се оказа, че е номинирана само от 11 членове на парията, за разлика отпреди 4 г., когато получи пълна подкрепа за парламента.

Вчера тя излезе от офиса на ГЕРБ като фурия, след като са били преброени номинациите. Нейни поддръжници от Дупница коментираха, че тя има подкрепата на общинските организации на ГЕРБ в Бобошево, Сапарева баня и Кочериново, което може да й даде шанс да влезе в листата за кандидат-депутати от 10 МИР – Кюстендил.

Ивайло Константинов заяви пред медиите, че от общинските организации в областта много номинации има и за вътрешния министърХристо Терзийски, който е родом от Кюстендил.

Още преди месец в средите на ГЕРБ се коментираше, че водач на листата на ГЕРБ в 10 МИР – Кюстендил ще е вътрешният министър. На второ място се спряга името на новия областен лидер на ГЕРБ, бизнесмена Даниел Данчев. Името му като кандидат за депутаг беше споменато и вчера на пресконференцията в офиса на ГЕРБ в Дупница.

Ивайло Константинов обясни механизма на подреждането на листата на ГЕРБ: „Имената с номинираните членове на ГЕРБ се записват по азбучен ред и се изпращат на националното ръководство на партията.Там решават кои да са кандидатите и на кое място. Сред номинираните са д-р Ал. Паризов -17 гласа, зам. областният управител на Кюстендилска област д-р Матей Попниколов, общинските съветници Димитър Крекманов, Виолета Инкьова…“, разкри Ив. Константинов.

По повод изказване на д-р Първан Дангов, че в общината в Дупница управлява ГЕРБ и се краде много, Ив. Константинов заяви, че ако не го докаже с факти, ще се срещнат в съда.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *