Гешев в Благоевград: Търси се възможност да се провали процедурата за главен прокурор

Търси се някаква възможност да се провали процедурата и кандидата в нея, каза в Благоевград кандидатът за главен прокурор Иван Гешев.

„Няма какво да ме притеснява за четвъртък, на 10-часовото изслушване стана ясно, че няма от какво да се притеснявам, защото всеки български гражданин може да си изгради впечатление за мен, за работата ми, за концепциите ми. С такова живо предаване не се провежда процедура в нито една страна от Европейския съюз, каза Иван Гешев, цитиран от БГНЕС.

„В резултат на работата ми през последните години много хора се притесняват, че Прокуратурата активно осъществява правомощията си по противодействие на престъпността и че засегнахме много сериозни икономически интереси за милиарди. Бяха повдигнати на обвинения на хора, които вие журналистите наричате олигарси, някои от тях още са в ареста. КОНПИ замрази сериозни икономически активи, което засегна сериозно финансови, политически, икономически и всякакви други интереси на тези кръгове, затова изборът ми е труден“, добави Гешев.

Според него малък кръг от хора се страхуват от закона, главно тези, които нямат практиката да го спазват. Президентът не е сред тях, благодари му, че е упражнил законовите си правомощия и изложил мотиви за отказа си. „Търси се някаква възможност да се провали процедурата и кандидата в нея“, така Гешев коментира може ли Конституционният съд да спре избора му.

Кандидатът за главен прокурор, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пристигнаха в Благоевград, за да участват в Националната научно-практическа конференция на тема: „Системно-структурни подходи за подобряване на противодействието срещу корупционни престъпления в Република България“. Тя е организирана от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *