Главният прокурор Ив. Гешев стана докторант в ЮЗУ – Благоевград, научен ръководител му е деканът на ПИФ доц. Н. Марин

Главният прокурор Иван Гешев стана докторант в Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, научи „Струма“. Научен ръководител на главния прокурор, който е зачислен в самостоятелна форма на обучение, е деканът на факултета доц. д-р Николай Марин, преподавател в катедра „Международно право и международни отношения“.

Името на Иван Гешев не фигурира в Академичната информационна система и най-вероятно затова новината за неговите научни интереси и развитие не е станала обществено достояние. Друга причина е, че за разлика от редовните докторанти /които държат изпит по специалността и чужд език/, според вътрешните правила за развитие на академичния състав на ЮЗУ тези в самостоятелна форма се приемат без изпит през цялата академична година, след представяне на проект на дисертационния труд, разработен в основната му част.

Докторантите, приети в самостоятелна форма, които не работят по основно трудово правоотношение с ЮЗУ „Неофит Рилски”, заплащат за обучението си ежегодно сума в размер на 4 МРЗ /минимални работни заплати/. И тъй като не е в редовна форма, главният прокурор няма да получава месечна стипендия от 500 лв. Във вътрешните правила обаче е разписано, че независимо от формата, обучението на докторантите включва научноизследователска (художествено-творческа) дейност, включително участие в научни проекти, посещение и участие в учебни курсове (лекции, семинари, тюториали и др., преподавателска и/или експертна дейност, участие в научни форуми (национални и/или международни), изпити, предвидени в индивидуалния учебен план, защита на докторска дисертация.

„Зелена светлина“ на неговото обучение за придобиване на ОНС /образователна и научна степен/ доктор дава факултетният съвет /както е по процедура/, след което ректорът издава заповед за зачисляване на докторанта въз основа на решението на факултетния съвет, с която определя формата и срока на докторантурата, научния ръководител и катедрата, в която ще се обучава докторантът.

Редовната и самостоятелната форма на обучение са с продължителност до 3 години, с минимален срок за обучение 2 години.

Според официалната информация Иван Гешев получава юридическото си образование в школата на МВР в София. Кариерата му започва в Пето районно управление в столицата.

Ив. Гешев като зам. главен прокурор дойде като официален гост на церемонията по дипломирането на абсолвентите на ПИФ през април 2019 г.

ЕКИП „ СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

9 Коментара

  1. pepi petrov

    Удивлявам се как може ЮЗУ ръководството, така наречено, да позволи такива груби грешки. Силно се съмнявам г-н Марин да има научен капацитет да ръководи докторанти въобще, камо ли главен прокурор, който и да е той. Интересното е че той е научен ръководител и на дъщерята на декана на философския факултет г-н Манов, както и на заместник министърката на правосъдието Ахладова! Това се нарича само по един начин – лакомия и алчност за важничене и власт! ЮЗУ си отива! А този млад човек е изтрит за научните среди!

    Отговори
  2. Песимист

    Тъжно е. С всичите му кусури и Райо Чората, Чимев успя от Педагогически институт да произведе училището в Университет.Вярно остави го с милиони дефицит. Гюдженов успя да го дръпне малко напред и завърши мандата си с излишък. Мирчев успя да го акредитира, да му направи имидж, изчиствайки авгиевите обори на Воденичаров, премахна корупционните практики за купуването на дипломи в ПИФ и нищо, че и той не е чиста вода ненапита, поне остави двайсетина милиона свежи пари. Накрая и той се изложи като промотира ченгетата Миланов и Юруков. С тия двамта воглаве и с посредствения Марин, университетът тотално замина в небитието. Юруков подкрепи Гешев, Белова му стана съветник заедно с комунистическия Васил Мръчков. Марин му стана научен ръководител и така университетът скезе на нивото на милиционерската школа в Симеоново.Пенсионери в администрацията, предизборно произведени доценти, посредствени млади послушни хора, от чалга поколението, послушни псевдосиндикалисти, в лицето на Жечев и Терзийска(единият като пенсионер да работи, а другата да стане професор) невъзвратимо закриха ЮЗУ от картата на сериозните университети.

    Отговори
  3. О-Кензан

    „Търкулнала се тенджерата и си намерила похлупак“! ПИФ-а на ЮЗУ-то, в лицето на настоящия си мазен шеф, продължава иновативната дейност на Воденицата, благодарение на която негови дипломи и докторати получиха видни херои като Шиши, Шкембе Войвода, 6-тата по красота някога в света Гуркова, министърката Сачева и незнаен брой милиционери. БоЮр се надява с такива ходове да остане като незаконен ректор още някоя годинка, че не му се изпускат хилядарките и кражбите. Но както вървят нещата, май криви ще му излязат сметките…

    Отговори
  4. Кирил Чимев

    Защо се чудите за Гешев бе? Ректорчето им без нито една самостоятелна публикация в живота си стана доцент,а после като ректор го написаха в 15 публикации като съавтор и стана професор. Единственият в България професор, който няма написан нито един учебник и нито една монография. Бившите ченгета на ДС воглаве с доносниците Миланов, Вуцова, Кендеров, Димов и др. произведоха колегата си доносник в професор. Без да пита никой в ЮЗУ, нито Академичен съвет, нито Общо събрание българчевския корифей обяви, че академичната общност на ЮЗУ уж подкрепяла Гешев. Така си гарантира за читалището, което построи на 8 ката, никой да не го пита как го е направил. Сега, покрай Гешев и Министъра на образованието се е стресъл и го търпи.

    Отговори
  5. Мирослав Илиев

    Може би е някаква шега тази новина, а и защо няма прес-съобщение от университета по темата? Едва ли нямаше да го включат в рекламните клипове и постери на ЮЗУ и в рекламната кампания за следващата учебна година. А кой друг е станал докторант? Остава или Кирилов или Маринов?! Много интересна политика на вуза. Явно е с рекламна цел основно! Няма друга причина, ако е вярно , разбира се!

    Отговори
  6. Гордо Юзувски

    От тази новина човек може да изпита само и единствено отвращение!
    ЮЗУ, който имаше изключителната възможност да се развие наистина като една образователна и научна институция беше смачкан, унижен и запратен на опашката на висшите училища в страната от една група злобни, комплексирани и неграмотни хора.

    Сегашният ректор – човек без никакви управленски качества, който дълги години растеше в сянката на приятеля му (а сега смъртен враг) И.М., реши да се доказва, че може да руши това, което другите са съградили през годините.

    Алчен за пари си определи заплата от 14000 месечно, докато в същия момент прекратяваше договорите на асистентите през лятото (за да се пестят пари). В една нормална държава той би следвало да бъде премахнат най-малкото от хората в Общото събрание (същите онези, които са на по 1200 лв заплата и със значително по-голям принос за институцията) или поне разследван от докторанта (или предшественика му).

    Но,… така както на национално ниво народа за пореден път, преди години, си избра Бойко, така и в ЮЗУ (не без машинации и манипулации, но в голяма степен и съзнателно) си избраха Борката, този страхотен капацитет в науката и образованието.

    Да им е честит и новия докторант на хората от ЮЗУ! А след като съдът или министърът отстранят БЮ от ректорския пост, им пожелавам да си изберат, отново напълно съзнателно, научния ръководител на гореспоменатия академичен питомец – Н. Марин…

    Отговори
  7. Младенчо

    Браво! Хвала! Вероятно цялата юридическа гилдия в югозапада е във възторг и ликува неистово! И за докторанта, и за неговия ръководител. Явно са с безкраен научен капацитет и двамата! А за ЮЗУ…без коментар! Сега напишете и за следващия докторант ….и той е интересен .

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *