Глазирано свинско печено

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

(6 порции)

  • свинска плешка без кост – 1 1/2 кг
  • конфитюр от портокал – 300 г
  • дижонска горчица – 2 с. л.
  • настърган джинджифил – 1 с. л.
  • чесън – 2 скилидки
  • кафява захар – 3 с. л.
  • мед – 1 с. л.
  • вода – 200 мл
  • уиски – 50 мл
  • карамфил – 1 ч. л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Фурната се загрява на 180 °C. Месото се посолява от всички страни, страната без кожата се натрива с 1 с. л. горчица, а в кожата се правят малки прорези и във всеки прорез се слага по едно зрънце карамфил.

2. Месото се слага в намазнена тава и се пече около 30 минути.

3. Междувременно в малък съд се разбъркват конфитюрът, останалата горчица, настърганият джинджифил, пюрираният чесън, кафявата захар, медът и водата. Сместа се готви на умерен огън за 15–20 минути, докато се редуцира.

4. Съдът се дърпа от огъня и се прибавя бърбънът. Месото се изважда от фурната, полива се с половината глазура, покрива се с алуминиево фолио и се връща във фурната.

5. Пече се един час, изважда се от фурната, фолиото се отстранява, прибавя се останалата глазура и се пече още 30 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *