Гоцеделчевските хандбалисти елиминираха „Осъм“ като гости в 1/8 финалите за купата

Хандбалният „Пирин“ (ГД) продължи напред в турнира за купата на България след успех над „Осъм“ с 29:20 (14:7) на 1/8 финала в Ловеч. Така неврокопчани взеха реванш за поражението във ІІ кръг на „А“ група с 23:24. Този път гостите не допуснаха изненада и притиснаха съперника още от самото начало, а в 12-та мин. вече водеха с 3 гола. Хората на Николай Пиргов хвърлиха доста сили в защита, което даде отражение. Вратарите Димитър Ортомаров и Велик Танев обезвериха основния реализатор на домакините Виктор Симеонов, който завърши с едва 4 попадения. В състава на гоцеделчевци пък не спореше играта на екснационала Веселин Чакмаков, чиято контузия се обади отново. Ловчанлии опитаха да обърнат развоя и не щадяха средствата за това. Те обаче бързо бяха овладени от съдиите, които не позволиха повторение на сцени от двубоя в началото на сезона, когато „Осъм“ се възползва максимално от домакинската благосклонност на арбитрите.

„Успехът е много важен, защото показа кой е по-добрият от двата тима, взехме реванш в точния момент и на точното място. Бяхме стабилни във всички фази на играта и сведохме до минимум грешките. Сега мислим за дербито с „Добруджа“ в шампионата идната седмица, когато можем да се върнем поне на трета позиция“, коментира главният треньор на пиринци Н. Пиргов.

В 1/4 финалите гоцеделчевци срещат „Локомотив“ (ГО), който отнесе „Левски“ с 41:21 (18:12). Мачът е на 14 или 15 декември, а жребият за домакинството се тегли в четвъртък.

„ПИРИН“ (ГД): Танев, Копривленски – 3, Г. Георгиев – 3, Владков – 11, Чакмаков – 4, Кузе – 2, П. Симеонов – 3 (Ортомаров, Партенов – 1, Юсев, Магдалинчев – 2, В. Христов, Николов).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *