
зелен фасул – 250 г
картофи – 4 – 5 бр.
чушки – 3 бр.
домати – 2 – 3 бр.
лук – 3 глави
джанки – 7 бр. зелени
зехтин – 2 с.л.
джоджен – 1 стрък
чубрица – 1 стрък
черен пипер
магданоз
сол
Начин на приготвяне
Нарежете лука на филийки, а фасула на парчета. Пуснете в тенджера с 6 чаени чаши вряща вода и варете на умерен огън около 15-20 минути.
Прибавете нарязаните чушки и картофи, настърганите на едро ренде домати, джанките, стръка джоджен и налейте зехтина. Гответе супичката на тих огън, докато зеленчуците се сварят.
Свалете от котлона, пуснете стръка чубрица и овксусете с черен пипер и сол. Добавете пресен магданоз и охладете супата, преди да поднесете.