Необходими продукти:
1 морков
1 глава кромид
450 г замразен грах
1 с. л. червен пипер
1 к. ч. доматено пюре
2-3 с. л. олио
2-3 с. л. брашно
сол на вкус
1/2 връзка магданоз
400 г кайма
1 ч. л. ронена чубрица
други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Морковът и лукът се нарязват на ситно. Запържат се в олиото заедно с размразения грах, червения пипер и доматеното пюре. Сипва се вода, колкото да ги покрие. Каймата се омесва с подправките и се оформят кюфтенца. Пускат се при зеленчуците около 10 минути след завирането им и се оставя да врат още 10 минути. Поръсва се със сол на вкус. Брашното се разбърква с малко студена вода на гладка каша, прибавя се към врящата яхния с бъркане и след около минута се изключва. Магданозът се нарязва на ситно и ястието се поръсва с него, щом се свали от котлона.