Григор Димитров потвърди: Вече нямам коронавирус

Българският тенисист Григор Димитров потвърди, че вече се е излекувал от коронавируса, след като в края на миналия месец се зарази с COVID-19 след участието си на демонстративните турнири Адриа Тур в Белград и Задар.

Димитров се самоизолира в дома си в Монако, а преди няколко дни хърватски журналист разкри, че българинът е дал отрицателна проба за вируса, което днес бе потвърдено от самия тенисист, съобщава БГНЕС. “Току-що получих страхотни новини от лекаря в Монако, той потвърди, че вече съм негативен за COVID-19. Благодаря на всички за подкрепата в последните няколко седмици по време на карантината ми. Очаквам с нетърпение да подновя тренировки в скоро време, за да бъда във форма за турнирите на твърди кортове в САЩ”, написа Димитров в Инстаграм.

По този начин Димитров потвърди и че ще участва на Откритото първенство на САЩ, което започва на 31 август, на което най-вероятно ще отсъстват доста от топ тенисистите заради притесненията си от коронавируса, който удари много тежко Ню Йорк. От думите на Григор се разбира, че той има намерение да играе и на двата турнира в САЩ, които се явяват подготвителни за Ю Ес Оупън – АТП 500 във Вашингтон (14 август) и Мастърса в Синсинати (22 август). 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *