Грък брои рекордните 71 000 лв. за 1,5 дка в с. Марикостиново, автокъща в Дрангово затвърди славата си на вечния втори финалист

Грък, собственик на цех за производство на осветители и лампи в петричкото с. Марикостиново, би всички рекорди, след като даде 71 043 лв. за 1535 кв.м общинска земя в същото село. Йоанис Палеохорино е решил да разшири върху парцела бизнеса си, който върти в България чрез фирма Фестони” ЕООД.

За нереално високата цена за местността Горничето в Марикостиново сериозен бе приносът и на втория кандидат за терена – петричката фирма  „ГН РИК Инвест” с управители Ангел Танев и Георги Иванов. Те наддаваха до 70 743 лв., след което се отказаха.

Тъй като това е трети търг от началото на годината, в който Танев и Иванов остават втори, в Петрич вече витаят подозрения, че те се явяват на подобни надпревари само за да вдигат цените на обектите. Само преди седмица „ГН РИК Инвест” за 4 лв. загуби търга за наем на 20 кв.м в Петрич, който бе спечелен от сарафа Петър Околски за 600 лв. без ДДС, а преди 2 месеца фирмата прояви интерес към 304 кв.м общински имот в благоевградския кв. „Струмско“, но собствениците й пак не стигнаха до финала. Фирмата е регистрирана в с. Дрангово като автокъща.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *