Гръцка мусака без месо

Продукти:

3 патладжана
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
1 чушка, почистена и нарязана
3 домата, нарязани
За заливката:
250 мл кисело мляко
2 супени лъжици брашно
200 г настъргано сирене
Сол и черен пипер на вкус
¼ чаена лъжица индийско орехче
1 връзка босилек, ситно нарязан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете патладжаните на колелца. Поръсете ги със сол и изчакайте да пуснат горчивия сок. Изплакнете под течаща вода. Подсушете с хартия. 

Оваляйте колелцата патладжан в брашното. Загрейте зехтина в тиган и запържете патладжана за 1-2 минути от всяка страна. Добавете лука, чесъна и чушката. Гответе няколко минути. Добавете доматите и гответе, докато омекнат. Добавете сол и пипер. 

В малък съд на средна температура на котлона смесете млякото с две супени лъжици брашно. Разбъркайте добре, докато се сгъсти. Добавете сиренето и разбърквайте, докато се стопи. Подредете патладжаните с останалите продукти в тава. Залейте със заливката. Поръсете с босилек. Печете за около 30-40 минути или до готовност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *