Гръцка разядка със сирене и чушки

Съставки

  • 2 зелени чушки
  • 2-3 скилидки чесън
  • 350 г сирене фета /или българско овче сирене/
  • 2 с.л. цедено мляко
  • 2-3 щипки сушен риган
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 люта чушка /по желание/

Начин на приготвяне

  1. Започнете с изпичането на чушките, можете да ги направите на жар, ако сте пекли някоя мръвка преди това. Във фурна или Air Fryer също стават доста бързо и лесно. Задушете ги и след като се охладят ги обелете.
  2. В блендер смесете натрошеното сирене, нарязаните на едро обелени чушки, чесъна и останалите съставки. Блендирайте до получаване на еднородна смес, не е нужно да става съвсем гладка.
  3. Оставете разядката за 1-2 часа в хладилник, но можете да я консумирате и веднага.
  4. При сервиране полейте с тънка струйка зехтин и поръсете щипка лют пипер по желание.gotvenezanachinaeshti.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *