Гръцки лозови сармички

Необходими продукти:

  • салвия – пресни листа
  • лозови листа – 20 бр. от буркан
  • черен пипер
  • сол
  • розмарин – 1 стрък пресен
  • ориз – 1 ч.ч.
  • чушки – 1 бр. червена
  • зехтин – 8 с.л.
  • лук – 1 глава
  • стафиди – 50 г от бяло грозде
  • маслини – 40 бр. зелени, без костилки

Начин на приготвяне:

Накълцайте на ситно лука и го запържете в зехтин. Добавете накълцаната на ситно чушка, която сте почистили от семената.

След няколко минути се добавя и почистеният и измит ориз, разбъркайте. После добавете нарязаните зелени маслини и стафиди. Разбъркайте.

Сипете 2 ч.ч. гореща вода. Щом оризът стане гъст, овкусете със сол и черен пипер, както и със зелениите.

Разстелете лозовите листа и сложете по 2 лъжици плънка. Завийте сармите и ги подредете в тенджера.

Затиснете лозовите сармички с порцеланова чиния. Полейте с гореща вода и варете 30 мин. с капак.

Гръцките лозови сармички са готови!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *