
Необходими продукти:
- печурки – 250 г
- моркови – 2 бр. средни по големина
- лук – 1 глава кромид
- целина – 1 стрък
- ориз – 2 с.л.
- сметана – 150 мл за готвене
- магданоз – щипка
- естрагон – щипка
- черен пипер – щипка
- сол
- зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука, моркова и целина. В тенджерка налейте 1 кафяна чашка зехтин, сложете зеленчуците, захлупете съда и задушете за 10 мин. разбърквайки от време на време. Към задушените зеленчуци прибавете нарязаните на филийки гъби.
Налейте около 1 л топла вода. Посолете и варете супата 15 мин. след което добавете ориза и довършете готвенето на гъбите със зеленчуци. Овкусете с щипка наситнен магданоз, естрагон и щипка черен пипер.
Отстранете тенджерата от котлона и излейте на струйка сметаната, като бъркате енергично с телена бъркалка. Поднесете ароматна супа от гъби гореща. Много вкусна чорба се получи!