Гъбена чорба от печурки

Необходими продукти:

  • печурки – 250 г
  • моркови – 2 бр. средни по големина
  • лук – 1 глава кромид
  • целина – 1 стрък
  • ориз – 2 с.л.
  • сметана – 150 мл за готвене
  • магданоз – щипка
  • естрагон – щипка
  • черен пипер – щипка
  • сол
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, моркова и целина. В тенджерка налейте 1 кафяна чашка зехтин, сложете зеленчуците, захлупете съда и задушете за 10 мин. разбърквайки от време на време. Към задушените зеленчуци прибавете нарязаните на филийки гъби.

Налейте около 1 л топла вода. Посолете и варете супата 15 мин. след което добавете ориза и довършете готвенето на гъбите със зеленчуци. Овкусете с щипка наситнен магданоз, естрагон и щипка черен пипер.

Отстранете тенджерата от котлона и излейте на струйка сметаната, като бъркате енергично с телена бъркалка. Поднесете ароматна супа от гъби гореща. Много вкусна чорба се получи!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *