
Необходими продукти
1 кг гъби печурки
70 г масло
50 мл олио
100 г настърган кашкавал
3 с.л. брашно
2 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
2 глава лук
2 домата
2 с.л. магданоз
1 ч.л. сол
Начин на приготвянe
Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават със солта в олиото. Добавят се нарязаните домати и магданозът. Изсипва се в тавичка. Прави се рядък бешамелов сос, който се приготвя като в маслото се запържва брашното, когато стане златисто при непрекъснато бъркане се добавя млякото, бърка се докато се сгъсти и накрая се застройва с яйцата. Заливат се гъбите със соса, поръсва се с настърганият кашкавал. Запича се в загрята фурна на 200 С до златисто.