Гъби със заливка на фурна

Необходими продукти

1 кг гъби печурки

70 г масло

50 мл олио

100 г настърган кашкавал

3 с.л. брашно

2 1/2 ч.ч. прясно мляко

2 яйца

2 глава лук

2 домата

2 с.л. магданоз

1 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават със солта в олиото. Добавят се нарязаните домати и магданозът. Изсипва се в тавичка. Прави се рядък бешамелов сос, който се приготвя като в маслото се запържва брашното, когато стане златисто при непрекъснато бъркане се добавя млякото, бърка се докато се сгъсти и накрая се застройва с яйцата. Заливат се гъбите със соса, поръсва се с настърганият кашкавал. Запича се в загрята фурна на 200 С до златисто.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *