Гърция обяви ново облекчаване на противоепидемичните мерки

Гръцкото правителство обяви ново облекчаване на противоепидемичните ограничения на фона на подобряване на ситуацията със заболеваемостта от COVID-19 в страната, съобщава телевизия Скай.

Новите мерки обяви заместник-министърът по гражданската защита Никос Хардалиас.

От 24 юни, четвъртък, се разрешава движението на открито без маска, стига да няма струпване на много хора на едно място. Изискването за носене на маска на закрити обществени места се запазва без изключения.

От 05:00 ч. сутринта в понеделник, 28 юни, се отменят ограниченията за движението през нощта. Досега в сила беше полицейски час от 01:30 ч. до 05:30 ч. през нощта.
Напълно ваксинираните работещи, които досега бяха задължени да си правят самостоятелно тест всяка седмица, се освобождават от това задължение 15 дни след втората доза на ваксинацията.

Увеличава се допустимият брой на клиентите в ресторантите, като на една маса от понеделник ще бъдат допускани до 10 души. На тържества на закрито ще се допускат до 300 присъстващи.

На организираните плажове ще се допускат до 120 души на 1000 квадратни метра.

Позволява се физическото присъствие на работното място на заетите в обществения сектор, които принадлежат към уязвими групи. Обслужването на клиенти от публичната администрация с предварително запазен час става препоръчително, а не задължително.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *