Гювечета с пилешки гърди и картофи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • пилешки гърди – 400 г
  • картофи – 500 г
  • морков – 2 бр.
  • бекон – 300 г
  • лук – 1 глава
  • печени червени чушки – 4 бр.
  • кашкавал – 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме лука и го задушаваме в малко мазнина. Към него прибавяме нарязания на ситно пушен бекон.

Прибавяме и нарязаните на ленти пилешки гърди. Запържваме до леко зачервяване на месото.

В гювечетата разпределяме запърженото месо.

Прибавяме нарязаните на едро картофи.

Към всяко гювече прибавяме нарязаните на кръг моркови и нарязаните на лентички печени чушки.

Овкусяваме гювечетата с пиле със сол, черен и червен пипер. Добавяме малко водичка към всяко гювече.

Печем гювечетата с пилешки гърди и картофи на 200°C за около 35 минути.

Малко преди да ги извадим от фурната, към всяко гювече поръсваме настърган кашкавал, за да завършим идилията.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *