
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- пилешки гърди – 400 г
- картофи – 500 г
- морков – 2 бр.
- бекон – 300 г
- лук – 1 глава
- печени червени чушки – 4 бр.
- кашкавал – 250 г
- сол
- черен пипер
- червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука и го задушаваме в малко мазнина. Към него прибавяме нарязания на ситно пушен бекон.
Прибавяме и нарязаните на ленти пилешки гърди. Запържваме до леко зачервяване на месото.
В гювечетата разпределяме запърженото месо.
Прибавяме нарязаните на едро картофи.
Към всяко гювече прибавяме нарязаните на кръг моркови и нарязаните на лентички печени чушки.
Овкусяваме гювечетата с пиле със сол, черен и червен пипер. Добавяме малко водичка към всяко гювече.
Печем гювечетата с пилешки гърди и картофи на 200°C за около 35 минути.
Малко преди да ги извадим от фурната, към всяко гювече поръсваме настърган кашкавал, за да завършим идилията.