Гювеч със свинско и картофи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • свински бут – 700 г
  • картофи – 2 кг
  • праз – 2 стръка
  • чушки – червена и зелена чушка по 1 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • чубрица – 1 с.л.
  • магданоз – пресен, 1/2 вр.
  • домати – 200 г на кубчета от консерва
  • олио – 4 с.л.
  • червен пипер – 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете месото на кубчета по 1.5 см.

Сгорещете олиото в тиган и запържете свинското. Добавете нарязаните на дребно праз, чушки и моркови. Задушете за кратко и отстранете от огъня.

Сипете ги в гювеч и добавете нарязаните на по-големи кубчета картофи. Подправете със сол, черен пипер, нарязания на ситно магданоз, чубрицата и добавете доматите.

Объркайте всичко добре и налейте гореща вода до 1/3 на продуктите.

Сложете гювеча в студена фурна и гответе за около час и половина на 180 градуса.

Гювечът със свинско и картофи е много вкусен.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *