НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- свински бут – 700 г
- картофи – 2 кг
- праз – 2 стръка
- чушки – червена и зелена чушка по 1 бр.
- моркови – 2 бр.
- чубрица – 1 с.л.
- магданоз – пресен, 1/2 вр.
- домати – 200 г на кубчета от консерва
- олио – 4 с.л.
- червен пипер – 2 с.л.
- черен пипер
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете месото на кубчета по 1.5 см.
Сгорещете олиото в тиган и запържете свинското. Добавете нарязаните на дребно праз, чушки и моркови. Задушете за кратко и отстранете от огъня.
Сипете ги в гювеч и добавете нарязаните на по-големи кубчета картофи. Подправете със сол, черен пипер, нарязания на ситно магданоз, чубрицата и добавете доматите.
Объркайте всичко добре и налейте гореща вода до 1/3 на продуктите.
Сложете гювеча в студена фурна и гответе за около час и половина на 180 градуса.
Гювечът със свинско и картофи е много вкусен.
loading...