Дадоха на съд медицинска сестра, теглила пари от карта на пациент след смъртта му

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предадена медицинската сестра, теглила пари от дебитната карта на починал пациент, съобщиха от прокуратурата.

На 9 януари 2018 г. в клиника на варненска болница постъпил пациент. Там работела и подсъдимата. Два дни по-късно в 21,12 часа, въпреки проведеното лечение, пациентът починал.

48-годишната медицинска сестра застъпила на нощна смята в 19.30 часа. Без знанието и съгласието на пациента тя взела от личните му вещи дебитната карта заедно с листче, на което бил изписан ПИН-кодът.

Още същата вечер, минути след смъртта на болния, Татяна извършила две трансакции, като успяла да изтегли веднъж 100 лева, а втория път още 200 лева. Тя задържала банковата карта и на 13 януари извършила още една трансакция, като изтеглила още 80 лева. След това изхвърлила картата и листчето с кода.

В хода на образуваното досъдебно производство в качеството й на обвиняема Татяна Ц. признала вината си и изразила съжаление за стореното. Обвинението й се подкрепя и от видеотехническата и лицевоидентификационната експертиза по делото, както и от свидетелски показания.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи делото срещу медицинската сестра за разглеждане. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *