Дванадесетокласник от НХГ в Благоевград заслужи специална награда и право да кандидатства за стипендия на МОН след отлично представяне в национален конкурс

Михаил Велев, дванадесетокласник в Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ – Благоевград, заслужи специална награда и право да кандидатства за стипендия на МОН след отлично представяне в национален конкурс „Родолюбие“.
В престижната надпревара под надслов „140 години Търновска конституция“ участваха над 1200 ученици от цялата страна. До третия, финален кръг на конкурса, който е част от календара на Министерството на образованието и науката, бяха допуснати най-добрите разработки, сред които и тази на Михаил. Той бе отличен със специална поощрителна награда за своя реферат на тема „За някои аспекти на Петричкия инцидент от 1925 г. (на основата на документи, съхранявани в Държавна агенция „Архиви“ и Градски исторически музей – Петрич)“.
Награден бе и учителят, консултант на ученика – преподавателят по история Николай Куколев.
По време на церемонията стана ясно, че всички наградени разработки ще бъдат поместени на сайтовете на Синдиката на българските учители и Министерство на образованието и науката. От своя страна, кметът на Велико Търново Д. Панов, който е и председател на Националното сдружение на общините в Република България, заяви, че ще съдейства за осигуряване на финансиране за отпечатването на сборник с наградените материали, който да бъде разпространен в българските училища.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *