Дебела палачинка със сладко от ягоди и сметана

ПРОДУКТИ:

  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 5 с.л. брашно
  • 4 с.л. сладко от ягоди
  • 4 с.л. сметана
  • сушени ягоди

РЕЦЕПТА:

Яйцата (3 бр) се разбиват на пяна. Налива се прясното мляко (1 ч.ч.) и пак се разбива. Прибавя се брашното (5 с.л.) и пак се разбива. Тестото трябва да бъде малко по-гъсто от боза. Затова при необходимост може да добавите още брашно. Сместа се излива с нагорещена и предварително намазнена правоъгълна тава. Слага се в горещата фурна и се пече до пълна готовност. Щом леко се поохлади, палачинката се изважда от тавата, нарязва се на квадрати или правоъгълници. Една дебела палачинка е достатъчна за четири човека. Една порция се приготвя от две парчета. Първото се намазва със смес от сметана и ягодово сладко. Второто се поставя отгоре и се намазва със същата смес. Полива се с течна сметана и се декорира със сушени ягоди.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *