Десерт с тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиква – 1 кг (почистена и нарязана)
захар – 1 ч.ч.
брашно – 2 с.л.
олио – 2 – 3 с.л.
вода – 1/2 чаша
канела – за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквата е почистена и нарязана на кубчета. Слагам я в тавичка с размери 35х45 см.

Поръсвам я с брашното, захарта и олиото и разбърквам всичко това много добре.

При печенето тиквата ще пусне вода, но няма да е достатъчно, затова слагам и половин чаша вода.

Така подготвен, тиквеният десерт отива във фурната на 200 градуса за десетина минути, след което намалявам температурата на 180 и допичам.

Получава се вкусна печена тиква, желирана от брашното и балансирана на вкус.

Ако желаете, поднесете я с канела.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *