
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиква – 1 кг (почистена и нарязана)
захар – 1 ч.ч.
брашно – 2 с.л.
олио – 2 – 3 с.л.
вода – 1/2 чаша
канела – за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквата е почистена и нарязана на кубчета. Слагам я в тавичка с размери 35х45 см.
Поръсвам я с брашното, захарта и олиото и разбърквам всичко това много добре.
При печенето тиквата ще пусне вода, но няма да е достатъчно, затова слагам и половин чаша вода.
Така подготвен, тиквеният десерт отива във фурната на 200 градуса за десетина минути, след което намалявам температурата на 180 и допичам.
Получава се вкусна печена тиква, желирана от брашното и балансирана на вкус.
Ако желаете, поднесете я с канела.