Джинджифилови меденки

Необходими продукти:

брашно – 520 г

масло – 170 г

лимонова кора – 2 ч.л.

мед – 200 г

сода за хляб – 1 к.л.

захар – 6 с.л.

яйца – 2 бр.

канела – 2 с.л.

джинджифил – 2 с.л.

Начин на приготвяне: В дълбока купа пресейте брашното, джинджифила, канелата, содата и лимоновата кора. В тенджера на котлона разтопете маслото и прибавете меда и захарта. Бъркайте докато захарта се разтвори напълно. След като захарта се е разтворила, свалете от котлона и оставете сместа да се охлади. Като сместа е вече охладена, прибавете яйцата към нея и разбъркайте.

Готовата смес изсипете при брашнената смес и замесете меко тесто. Готовото тесто се оставя в хладилник за поне един час. След като тестото стегне, го разточвате на кора с дебелина около половин сантиметър и от нея си изрязвате формички по избор. Печете меденките в загрята фурна до готовност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *