Продукти
2 ябълки (за предпочитане по-кисел сорт)
1/2 ч.л. канела
3 с.л. овесени ядки
3 с.л. овесени трици
3 с.л. мед
2 с.л. кокосово масло (или краве)
Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и се нарязват на средно големи кубчета. Керамична купичка се намазва с масло. На дъното се изсипват нарязаните ябълки. Поръсват се с канелата, разбъркват се и купичката се прибира в хладилник.
Смесват се сухите съставки и се разбъркват добре. Прибавя се маслото (със стайна температура) и медът, и сместа се намачква с вилица (трябва да стане на малки бучки). Изсипва се върху ябълките и се пече в предварително загрята на 170’С градуса фурна 45 минути или докато крамбълът придобие златист цвят.
loading...