Жителите на Благоевград ще могат да гледат хубави български филми от днес до 20 юни в „Дни на българското кино“

Режисьорът Георги Костов провежда “Дни на българското кино” съвместно с Община Благоевград. Жителите ще могат да гледат хубави български филми, както и да се запознаят с хора на изкуството от екипите им в периода от 14 до 20 юни.

Кинопрожекциите ще бъдат на открито с вход свободен за зрителите.

Пламен Манасиев ще представи “Бензин” на 14 юни. Саня Борисова ще представи “Накаут или всичко, което тя написа” на 15 юни. Башар Рахал ще представи “Завръщане” на 16 юни. На 17 юни жителите на Благоевград ще могат да гледат филма “Опърничавите” и да получат книги по едноименния роман на Младен Стоянов. Георги Костов и Младен Стоянов ще разкрият интересни моменти от мейкинга на филма. На 19 юни ще бъде излъчен филма “В кръг“ на режисьора Стефан Командарев. Режисьорът Станислав Дончев ще представи филма “Писма от Антрактида “ на 19 юни. Културното мероприятие в Благоевград ще бъде закрито с Мариан Вълев, който ще представи “Лошо момиче “ на 20 юни.

Режисьорът Георги Костов организира “Дни на българското кино” и в други градове.

„Мисията на организацията ни “Кино под звездите” е да осигури достъп до хубавите български филми във всички населени места в страната. Входът на кинопрожекциите на открито е свободен за зрителите. Целта е да разпространяваме българското кино и в по-малко населените места, където за съжаление кината отдавна са закрити, така че зрителите да имат възможността да се насладят на хубавите ни български филми и да се докоснат до магията на киноизкуството. Очаквам да се видим скоро на “Дните на българското кино”, казва режисьорът Георги Костов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *