Необходими продукти:
8–12 твърди и средноголеми домата
500 г спанак
100 г сирене
1/2 чаена чаша олио
3 яйца
3/4 чаена чаша прясно мляко
50 г кашкавал
магданоз
черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
•От горната страна на доматите се изрязва капаче, а вътрешността им се издълбава.
• Те се посоляват и се обръщат, за да се отцедят.
• Изчистеният, измит и ситно нарязан спанак се задушава в половината мазнина, докато сокът му изври напълно.
• Сваля се от огъня, посолява се и се смесва с натрошеното сирене и 2 разбити яйца.
• Вътрешността на доматите се нарязва на дребно, разстила се на дъното на малка тавичка, посолява се и се поръсва с останалата мазнина.
• Отгоре се нареждат напълнените със задушения спанак домати и се пекат около 20 минути.
• Изваждат се и се поръсват с настърган кашкавал, черен пипер и ситно нарязан магданоз.