Домашен кекс с шоколад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА КЕКСА
  • яйца – 5 – 6 бр.
  • захар – 2 ч.ч.
  • олио – 8 с.л.
  • вода – 8 с.л.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • шоколад – 200 г черен
  • бял шоколад – настърган или шоколадови звездички

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Жълтъците се разбиват със захарта, добавят се олиото и водата.

Белтъците се разбиват отделно и се добавят към сместа. Накрая се добавя постепенно брашното.

Кексът се пече в умерена фурна до готовност.

Когато кексът се охлади, се залива с шоколад!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *