ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ СЪС СТИЛ! Интелигентната котка на баба Дешка от Хърсово пие вода само от чешмата

Баба Надежда Димитрова от санданското село Хърсово има едно задължение по-малко при отглеждане на породистата си домашна котка. Домашната любимка Вики само чака стопанката й да пусне със слаба струя кранчето на студената вода и веднага се качва на мивката, за да пие. Това се случва всеки ден по няколко пъти, откакто е в дома на баба Дешка. Никой не я е учил на това, но още от малко коте Вики сама се качва на мивката, застава под чучура и чака там, за да й пуснат вода от кранчето.

Любимката на баба Дешка учудва и с невероятната си привързаност към четиримесечното ловджийско куче на сина на стопанката. Двамата палавници от малки са непрекъснато заедно, спят сгушени, играят си и се хранят от една паница. Не  са като куче и котка, а си играят като деца.

Още от времето, когато е била млада булка, баба Дешка отглежда домашни любимци, но досега не й се е случвало да попадне на такова интелигентно и закачливо коте. Донесла го снаха й, на която й е било подарено от нейна приятелка.

Баба Дешка и нейните приятелки коментират на шега, че скоро  Вики трябва да се научи и сама да си пуска водата, но трябва да  се смени крачето. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *