Домашен мармалад от сини сливи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сини сливи – 3 кг
захар – 1.5 кг
вода – 500 мл
лимонтузу – 1 ч.л.
орехи – 1 ч.ч., нарязани
индрише – 7 листа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и изчистваме от костилките сините сливи.

Внимателно ги пасираме.

Изсипваме пюрето в голяма тенджера, прибавяме захарта и водата и слагаме да ври на умерен огън. От време на време разбъркваме с дървена лъжица.

Като се сгъсти прибавяме лимонтузуто, орехите и индришето.

Насипваме мармалада в сухи буркани и запечатваме.

Стерилизираме бурканите 15 минути.

Домашният мармалад от сини сливи е готов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *