Домашен сладкиш с канела и ябълки

В сезона на пресните ябълки ви предлагаме да си направите този домашен сладкиш. Тази рецепта определено ще ви стане любима.

Необходими продукти за сладкиша с ябълки:

2 чаени чаши  брашно

1 голяма ябълка, обелена и нарязана на малки парченца

1 чаена чаша растително масло

1 чаена чаша кафява захар

1/2 чаена чаша  бяла захар

1/2 чаена чаша орехи, смлени

2 големи яйца

1 супена лъжица смляна канела

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

1/2 чаена лъжичка бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат

1/2 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната до 180 градуса и леко намаслете 23-сантиметрова кръгла тава (може да използвате и друга, ако нямате такава).

В средно голяма купа смесете заедно яйцата и олиото. Добавете канелата, бялата и кафявата захар и екстракта от ванилия. Разбъркайте, докато се смесят.

Добавете пресятото брашно, солта, содата за хляб, бакпулвера и разбъркайте, докато се смесят напълно. Сложете ябълките и ядките, след което изсипете тестото в подготвената тава.

Печете, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе суха, около 45 минути. Оставете да се охлади за 15 минути, преди да нарежете и сервирате. 



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *