Домашен сметанов сладолед

Необходими продукти:

3 яйца
70 г захар
300 мл сметана с 33-35% масленост

Начин на приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. В една купа разбийте с миксер белтъците на сняг с щипка сол. В друга купа разбийте жълтъците със захарта. Отделно разбийте студената сметана, докато стане пухкава. Спрете да биете, когато започне да се сгъстява, защото иначе ще се получи масло.

Смесете сметаната и сместа с жълтъците и накрая внимателно добавете белтъците, разбърквайки с шпатула от долу нагоре. По желание добавете плодове и ядки.

Изсипете сместа в контейнера за замразяване и сложете в камерата. Хладилникът ви трябва да е включен на някоя от по-мощните степени на охлаждане. След около 2 часа извадете и полека разбъркайте сместа. Повторете разбъркването още два пъти на интервали от 2 часа. След около 6-7 часа ще имате вкусен домашен сметанов сладолед.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *