Необходими продукти:
- • прясно мляко – 250 мл;
- • брашно – 360 г (+още за омесване);
- • бакпулвер – 10 г;
- • оцет – 1 с.л.;
- • риган – 1 ч.л.;
- • чубрица – 1 ч.л.;
- • чесън на прах – 2 ч.л.;
- • кисело мляко – 1 ч.л.;
- • олио – за намазване (или масло).
Начин на приготвяне:
Прясното мляко се смесва с една супена лъжица оцет и се оставя настрана за няколко минути.
През това време може спокойно да се заемете с пресяването на брашното и бакпулвера. Това е стъпка, която в никакъв случай не бива да пропускате. След това се добавят и подправките от списъка. Добавете млякото и започнете да месите меко тесто. Когато сте готови, оформете хляб и с остър нож направете няколко разреза по повърхността му.
Време е да включите фурната да се нагрява. Хлябът се пече за близо 40 минути на 180 градуса. Когато хлябът е още топъл, се маже с масло и се завива с кърпа. Actualno.com.
loading...