Домашен хляб с чесън и ароматни подправки

Необходими продукти:

  • • прясно мляко – 250 мл;
  • • брашно – 360 г (+още за омесване);
  • • бакпулвер – 10 г;
  • • оцет – 1 с.л.;
  • • риган – 1 ч.л.;
  • • чубрица – 1 ч.л.;
  • • чесън на прах – 2 ч.л.;
  • • кисело мляко – 1 ч.л.;
  • • олио – за намазване (или масло).

Начин на приготвяне:

Прясното мляко се смесва с една супена лъжица оцет и се оставя настрана за няколко минути.

През това време може спокойно да се заемете с пресяването на брашното и бакпулвера. Това е стъпка, която в никакъв случай не бива да пропускате. След това се добавят и подправките от списъка. Добавете млякото и започнете да месите меко тесто. Когато сте готови, оформете хляб и с остър нож направете няколко разреза по повърхността му.

Време е да включите фурната да се нагрява. Хлябът се пече за близо 40 минути на 180 градуса. Когато хлябът е още топъл, се маже с масло и се завива с кърпа. Actualno.com.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *