Домашен чипс от тиквички

Необходими продукти

3 тиквички

4 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.ч галета (прясна)

2 с.л. зехтин

За соса:

1 жълтък (голям)

1 ч.л. джиджонска горчица

100 мл зехтин

1 с.л. лимон

1 скилидка чесън

1 връзка копър

Начин на приготвяне:

Тикчичките се нарязват на средно тънки кръгчета и се поставят в ледено студена вода със сол. Нишестето се разтваря в 100 мл вода. Тиквичките се топват в нишестето, а после в галетата. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се слагат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

За соса:

Жълтъкът и горчицата се разбиват. Зехтинът се налива на тънка струя, като се разбива с миксер. Прибавят се и другите съставки и се разбива добре .

Тиквичките се поднасят горещи със соса.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *