Домашна торта Сахер

Необходими продукти:

  • ЗА БЛАТА
  • яйца – 4 бр.
  • масло – 120 г
  • черен шоколад – 150 г
  • захар – 1 ч.ч.
  • какао – 2 с.л.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • сол – щипка
  • ЗА МАЗАНЕ
  • конфитюр от кайсии – 200 г
  • ЗА ГЛАЗУРА
  • черен шоколад – 120 г
  • вода – 100 мл
  • захар – 1 ч.ч.
  • олио – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

За тази  торта Сахер чашата е с вместимост от 200 мл.

диаметърът на тортата е 26 см.

В дълбока купа сложете мекото масло и захарта и разбийте с миксер до побеляване на сместа. Прибавете яйцата едно по едно и разбивайте добре с миксера след всяко яйце.

Следва какаото, разтопен в микровълновата шоколад, накрая брашно и бакпулвер, щипка сол.

След брашното не се разбива дълго.

Намажете форма с диаметър 26 см обилно с меко масло и изсипете сместа.

Печете шоколадовия блат на загрята на 180 °C фурна за 15 мин. На 170 за 15 и на 160 за 10. Не бива да се препича. Оставете блата малко да постои във фурната на отворена леко врата.

Извадете и охладете.

С конец се разрязва на две по хоризонтал. Но тази класическа торта е чудесна и без да се реже блатът.

Конфитюрът загрейте за кратко в микровълновата и минете през цедка.

Намжете блата и захлупете с втория. Отгоре и отсрани намажете също добре с конфитюр. Блатовете са много нежни и затова е по добре да се работи с леко топъл кайсиев конфитюр.

Така намазана празнична тортата е добре да престои минимум час, за да засъхне конфитюрът.

През това време, малко преди да изтече часът за съхненето, приготвяме заливката, шоколадовата глазура.

В касерола на котлона загряваме водата и захарта до усвояване на захарта. Добавяме начупен шоколада и бъркаме енергично до усвояването му. Варим съвсем за кратко всичко. И след това охлаждаме леко, да не е вряло, но топло и да се разнесе добре по тортата.

Разливаме по повърхността ѝ шоколадовата глазура. Охлаждаме.

Може да напишете с малко шоколад или друго Sacher върху глазурата и ще имате торта с оригинален вид. Вие можете да сложите каквото желаете.

При сервиране също може да се добави топка сладолед към домашната торта Сахер.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *