Домашни бишкоти

Съставки

  • 90 г жълтъци + 45 г захар
  • 135 г белтък + 75 г захар
  • щипка сол
  • – 3 капки лимонов сок
  • няколко капки ванилова есенция
  • 150 г брашно /по възможност тип 400/

От посочените продукти се получават 30 – 35 броя бишкоти с размер около 8 х 2 см

Начин на приготвяне

1. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Ще ви трябват приблизително 5 или 6 яйца за нужните грамажи.

2. Разбийте жълтъците с посоченото количество захар до светложълта пухкава смес.

3. Разбийте белтъците до меки връхчета с лимоновия сок и посоченото количество захар, като я добавите на 2 – 3 части.

4. Вземете 1/3 от избитите белтъци и смесете с жълтъците + ванилията. Върху тях пресейте брашното и внимателно разбъркайте с шпатула.

5. Когато брашното е поето и няма бучки, прибавете останалите белтъци. Внимавайте как ги добавяте към сместа. Най-добре се получава с внимателни въртеливи движения.

6. Шприцовайте върху хартия за печене. Поставете ги в предварително загрята фурна на 190 градуса за приблизително 10 минути. По желание може преди това да ги поръсите с пудра захар, за да са още по-вкусни.gotvenezanachinaeshti



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *