НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- пилешко месо – около 250 г
- сол
- черен пипер
- хляб – 2 арабски питки за дюнер
- мазнина – няколко с.л. олио
- домати – 4 кръгчета
- лук – 1/2 глава червен
- картофи – 200 г пържени
- майонеза – 2 с.л.
- кисело мляко – 2 с.л.
- горчица – за гарниране
- кетчуп – за гарниране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.
Готовото пилешко се вади и в съшия тиган се доливат 2 с.л. мазнина. Слага се арабската питка и се притиска и завърта за кратко, докато хване лек загар. По същият начин направете и втората.
Във всяка питка сложете част от пилешкото, пържени картофи, по 2 резена домат и нарязан на тънки полумесеци лук.
Разбива се сос от киселото мляко и майонезата и се поливат дюнерите. Завиват се и се поднасят с малко кетчуп и горчица.
loading...