Домашни дюнери

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • пилешко месо – около 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • хляб – 2 арабски питки за дюнер
  • мазнина – няколко с.л. олио
  • домати – 4 кръгчета
  • лук – 1/2 глава червен
  • картофи – 200 г пържени
  • майонеза – 2 с.л.
  • кисело мляко – 2 с.л.
  • горчица – за гарниране
  • кетчуп – за гарниране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.

Готовото пилешко се вади и в съшия тиган се доливат 2 с.л. мазнина. Слага се арабската питка и се притиска и завърта за кратко, докато хване лек загар. По същият начин направете и втората.

Във всяка питка сложете част от пилешкото, пържени картофи, по 2 резена домат и нарязан на тънки полумесеци лук.

Разбива се сос от киселото мляко и майонезата и се поливат дюнерите. Завиват се и се поднасят с малко кетчуп и горчица.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *