Домашни катми

Необходими продукти за 10 бр. по 18 – 20 см диаметър:

  • 380 г брашно
  • 220 мл. прясно мляко
  • 220 мл. вода
  • 30 мл. олио
  • 1 голямо яйце
  • 6 г сол
  • 15 г захар
  • 20 г прясна мая /или 7 г суха/

Начин на приготвяне:

1. Изсипете млякото, водата и яйцето в голяма купа. Към тях прибавете маята, солта, захарта и олиото.

2. Пасирайте леко, за сте сигурни, че са се смесили добре.

3. Добавете брашното на малки порции до получаването на консистенци на гъста боза.

4. Ако стане прекалено гъста, прибавете малко вода.

5. Пасирайте отново, за да се получи гладка смес.

6. Оставете да втаса поне 1 час. 

7. Сместа трябва да стане изпълнена с мехурчета и да увеличи обема си с около 50%. 

8. Ако млякото и водата са били ледено студени, времето за втасване може значително да се увеличи. Затова най-добре ги затоплете леко до около 25-28 градуса.

9. След като втаса, отново разбъркайте сместа и започнете да печете катмите от двете страни.

10. Готовите катми можете да сервирате сладки или солени, по ваш вкус.gotvenezanachinaeshti.com

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *