НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- кайма – 1 кг смес телешко и свинско
- лук – 1 глава
- яйца – 1 брой
- хляб – 1 голяма филия сух
- сол
- черен пипер
- чубрица – 1 ч.л.
- кимион – 1/2 ч.л.
- червен пипер – 1/3 ч.л.
- магданоз – 5 стръкчета накълцан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лука накълцайте много ситно и го добавете към каймата в купа. Хляба накиснете във вода и добре го отцедете.
Добавете го към каймата заедно с яйцето и всички подправки. Омесете добре каймата и оставете за половин-един час в хладилника.
От каймата оформяйте леко сплескани топчета, овалвайте ги по желание в брашно и ги изпържете от двете страни в сгорещена мазнина.
loading...