Домашни меденки за 20 минути

Необходими продукти:

  • 1 ч. ч захар
  • 250 г краве масло
  • 3 бр. яйца
  • Половин чаена чаша мед
  • Един бакпулвер
  • 1 с. л. оцет за потушаване на бакпулвера
  • Ванилия
  • Настъргана кора от лимон
  • Нарязани орехи        
  • Сладко от любим плод
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбийте омекналото масло със захарта, докато получите кремообразна смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. Прибавете и меда.

Към сместа добавете ванилията и настърганата кора от лимон. В отделна малка купичка смесете бакпулвера (или содата за по-меки меденки) с оцета. Когато шупне, добавете го към течната смес.

Постепенно започнете да добавяте брашното, като месите, докато получите меко, еластично тесто, което не лепне по ръцете.

Разделете тестото на малки топчета. Вземете всяко топче и го разточете на малка кора или го сплескайте.

В средата поставете малко количество конфитюр и по желание добавете нарязани орехи. Затворете тестото около пълнежа, оформяйки отново топче или полумесец.

Предварително затоплете фурната до 180°C. Постелете тава с хартия за печене. Наредете меденките на разстояние една от друга. Печете около 15-20 минути, докато меденките станат златисти. След като изстинат напълно, ги поръсете обилно с пудра захар.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *