
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 2 бр.
- захар – 1 ч.ч.
- олио – 1 ч.ч.
- амонячна сода – 1 пакет
- сода бикарбонат – 1 л
- ванилия – 1 пакет
- прясно мляко – 1 ч.ч.
- брашно – колкото поеме
- сладкарска боя – цвят по желание
- мармалад – 1 буркан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изброените продукти се разбъркват добре до получаване на средно меко тесто.
След това от тестото се правят малки топчета и се нареждат в предварително намазнена тава.
Пече се в умерена фурна, докато порозовеят. След това две по две се слепват, като за целта се мажат по средата с мармалад.
Разтваря се сладкарската боя, слепените прасковки се потапят първо в боята, после в захар.
Сладките са готови.