НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- бисквити – 250 г чаени
- орехи – 100 г счукани
- масло – 125 г разтопено
- пудра захар – 150 г или на вкус
- какао – 3 с.л.
- ром – 3 с.л.
- ЗА ГЛАЗУРАТА
- шоколад – 100 г натурален
- масло – 1 с.л.
- кокосови стърготини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Най-лесно е да изпозлвате кухненски робот или чопър – смелете бисквитите и ги разбийте с орехите, захарта, маслото, какаото и рома.
От готовата смес оформете еднакви скалички, като добре притискате с ръце. Подреждайте ги върху домакинска хартия.
Разтопете шоколада на водна баня и добавете 1 с.л. масло. С глазурата полейте всяка скаличка с помощта на супена лъжица. Сложете скаличките в хладилник.
След като глазурата стегне, поръсете с кокосови стърготини по желание.
loading...