
Необходими продукти:
- ориз – 250 г за суши
- кори нори – 5 – 6 броя
- авокадо – 1/3
- моркови – 1/2
- чушки – 1/2 червена
- червено цвекло – 1/4 глава
- риба – филе от риба тон, сьомга или пъстърва
- крема сирене – Филаделфия
- сусам – 2 – 3 с.л.
Начин на приготвяне:
Сварете ориза за суши, разбъркайте го с оцет, сол и захар и го запарете според указанията на опаковката.
Върху малка рогозчица сложете една кора нори, навлажнявайте ръце и разпределете върху нея пласт ориз, но не много дебел. В горния край оставете малко пространство без ориз и го навлажнете.
Моркова и цвеклото настържете на по-едро ренде, така че да се получат тънки пръчици. Авокадото и чушката нарежете на тънки пръчици, а рибата надробете.
В долния край на кората намажете с крема сирене, поръсете с малко сусам, разпределете по дължина от рибата със зеленчуците.
Внимателно завийте на стегнато оризово руло с помощта на рогозката и накрая прилепете с навлажнения край на норито.
Така пригответе и останалите кори с комбинации от продуктите по ваше желание. Оставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож.
Подредете в плато и поднесете със сусам в купичка, соев сос, маринован джинджифил и уасаби.