Домашно суши

Необходими продукти:

  • ориз – 250 г за суши
  • кори нори – 5 – 6 броя
  • авокадо – 1/3
  • моркови – 1/2
  • чушки – 1/2 червена
  • червено цвекло – 1/4 глава
  • риба – филе от риба тон, сьомга или пъстърва
  • крема сирене – Филаделфия
  • сусам – 2 – 3 с.л.

Начин на приготвяне:

Сварете ориза за суши, разбъркайте го с оцет, сол и захар и го запарете според указанията на опаковката.

Върху малка рогозчица сложете една кора нори, навлажнявайте ръце и разпределете върху нея пласт ориз, но не много дебел. В горния край оставете малко пространство без ориз и го навлажнете.

Моркова и цвеклото настържете на по-едро ренде, така че да се получат тънки пръчици. Авокадото и чушката нарежете на тънки пръчици, а рибата надробете.

В долния край на кората намажете с крема сирене, поръсете с малко сусам, разпределете по дължина от рибата със зеленчуците.

Внимателно завийте на стегнато оризово руло с помощта на рогозката и накрая прилепете с навлажнения край на норито.

Така пригответе и останалите кори с комбинации от продуктите по ваше желание. Оставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож.

Подредете в плато и поднесете със сусам в купичка, соев сос, маринован джинджифил и уасаби.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *