ДПС и БСП внесоха искане за оставка на Караянчева с 96 подписа

Проект на решение с искане за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Цвета Караянчева е внесен в деловодството на Народното събрание. Това заяви на брифинг в парламента Мустафа Карадайъ, председател на ПГ на ДПС.

Карадайъ съобщи, че след проведените консултации с парламентарно представените партии, искането за оставка е било внесено с подписите на 96 народни представители от ДПС и БСП.

В мотивите сме посочили конкретни нарушения в Конституцията и законите на страната, както и конкретни факти за неизпълнение на задълженията като председател на НС, коментира Карадайъ. Освен това, са изброени и някои от многобройните случаи, уронващи авторитета на институцията Народно събрание, които са известни на цялото общество, каза той.

Карадайъ припомни, че преди около месец от ДПС обявиха началото на консултациите с другите парламентарни групи за обсъждане на мотиви за оставката на председателя на Народното събрание. „През този период проведохме срещи и консултации първо с ГЕРБ, които изразиха съгласие с нашите мотиви“, заяви Карадайъ. „Утре ще видим отношението на ГЕРБ какво е, дали ГЕРБ като цяло, се олицетворява с образа на г-жа Караянчева“, коментира Карадайъ.

Той информира, че са проведени срещи с групата на БСП , „Воля“, както и с част от независимите народни представители.

Относно изложените по-рано днес мотиви с искане за оставка на председателя на парламента от страна на левицата, Карадайъ посочи, че няма как да възразят срещу изложените от БСП факти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *