
Необходими продукти:
- пилешки дробчета – 300 грама
- люти чушки – 1 брой
- чушки – по 1/2 жълта, зелена, червена
- лук – 2 глави
- гъби – 6 броя
- моркови – 1 брой
- чубрица
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете гъбите.
Измийте много добре пилешките дробчета и ги нарежете.
Кипнете ги във вряща вода за няколко минути, отцедете ги добре и ги изплакнете отново.
Загрейте 2-3 лъжици олио и запържете гъбите до златист цвят. Извадете ги, а в същата мазнина запържете нарязаните на лентички чушки и морков.
Щом омекнат, върнете гъбките и дробчетата. Овкусете с подправките и запържете.
Прибавете нарязания лук и гответе до пълна готовност на дробчетата.
Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте биреното мезе топло.