Топ теми

Дробчета на тиган с гъби и чушки

Необходими продукти:

  • пилешки дробчета – 300 грама
  • люти чушки – 1 брой
  • чушки – по 1/2 жълта, зелена, червена
  • лук – 2 глави
  • гъби – 6 броя
  • моркови – 1 брой
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете гъбите.

Измийте много добре пилешките дробчета и ги нарежете.

Кипнете ги във вряща вода за няколко минути, отцедете ги добре и ги изплакнете отново.

Загрейте 2-3 лъжици олио и запържете гъбите до златист цвят. Извадете ги, а в същата мазнина запържете нарязаните на лентички чушки и морков.

Щом омекнат, върнете гъбките и дробчетата. Овкусете с подправките и запържете.

Прибавете нарязания лук и гответе до пълна готовност на дробчетата.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте биреното мезе топло.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *