Дроб сарма с пилешки дробчета и сърчица

Необходими продукти:

За 8-10 порции дроб сарма ще ви трябват:

  • 500 г пилешки дробчета
  • 500 г пилешки сърчица
  • 300 г ориз
  • 150 г булгур
  • 2 глави лук
  • 1 голяма връзки пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • 3-4 с.л. сушен джоджен /ако разполагате с пресен може да добавите и него/
  • 1 с.л. червен пипер
  • 60 г олио
  • 50 г масло
  • 1.2 л пилешки бульон
  • 400 г кисело мляко
  • 4 яйца
  • сол, черен пипер

Начин на приготвяне:



  1. Почистете пилешките сърца от съсиреци изплакнете ги и сложете в тенджера с хладка вода. Варете 30 минути на тих огън като на 15-тата минута към тях добавите измитите дробчета.
  2. Нарежете старият лук на кубчета и го задушете в 2та вида мазнина. Ще му трябват около 15 минути на тих огън, за да поомекне.
  3. Измийте добре ориза и булгура и ги добавете към вече поомекналият лук, за да се запържат за няколко минути.
  4. През това време нарежете пресните лук и чесън.
  5. След като дробчетата и сърцата са сварени изплакнете ги добре със студена вода и нарежете на ситно. Добавете ги към ориза и лука заедно с пресният лук и чесън. Овкусете със сол, червеният пипер, джоджен, черен пипер и залейте с половината от горещият пилешки бульон. Ако не разполагате с пилешки бульон можете да ползвате и просто топла вода. Не препоръчвам да използвате бульона от варенето на сърцатаи дробчетата, защото е мътен и според мен с не добър вкус.
  6. Когато оризът и булгурът поемат половината бульон можете да прехвърлите в подходяща тавичка. Залейте с останалият бульон разбъркайте добре и опитайте на вкус, може да има нужда от малко допълнително сол.
  7. Вкарайте в предварително загрята фурна /на 180 градуса/ докато оризът „поеме“ почти цялата течност.
  8. През това време направете заливката като смесите яйцата с киселото мляко и овкусите с малко сол, черен пипер и джоджен.
  9. Залейте дроб сармата и върнете във фурната докато получи приятен златист цвят, това може да отнеме от 25 до 40 минути.
  10. След като я извадите, оставете да се поохлади поне 40-50 минути, за да можете да вадите хубави парчета. gotvenezanachinaeshti

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *