Дупничани поискаха от кмета М. Чимев да отвори улицата им за движение за МПС, твърдят: Съсед я превърна в частна, там си паркира колите

30 дупничани, живеещи на ул. „Цар Освободител”, в квартала до Наковия мост, с подписка, адресирана до кмета на общината инж. Методи Чимев и председателя на ОбС Костадин Костадинов, настояват да се отвори улицата за движение на превозни средства. В нея те твърдят, че на улицата до пешеходна пътека са сложени кашпи, които не дават възможност за преминаване на автомобили по нея. Според тях улицата е затворена, за да може техният съсед Нишо Нишев да паркира колите си пред дома му, и я наричат „Частната улица”.

Вчера следобед подписката беше внесена в община Дупница от Любомир Гаврилов, пенсионер, бивш началник на транспорта в общинската болница в Дупница.

На място репортер на „Струма” видя паркиран пред дома на Нишев кемпер. Улицата е преградена с кашпи, за да не се преминава с автомобили по нея.

Възрастен мъж, който не пожела да се афишира, заяви: „Преди много години ОбС реши улицата да се превърне в детска площадка. На нея вечерно време се събират деца от квартала и играят. Всичко е законно!”.

На определеното преди много години място за детска площадка върху улицата няма нито едно съоръжение за игра на децата от квартала. Деца също нямаше. Само няколко пенсионери бяха седнали на сянка на раздумка.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


К. Костадинов

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *