ЕКШЪН КАТО НА КИНО! Дупничанинът Н. Николов-Ник нахлу, въоръжен с пистолет, в болницата, разярен, че докторката, с която живее на семейни начала, го е напуснала

Въоръжен мъж нахлу с пистолет в ръка в кардиологичното отделение на МБАЛ „Св. Иван  Рилски-2003“ в Дупница и хвърли дежурния екип в паника. Екшънът се разиграл в сряда около 20,20 ч., когато Николай Николов, известен като Ник, нахлул в спешния кабинет на болницата, размахвайки пистолет в ръка, крещейки „Къде е д-р Б.”. След като се уверил, че лекарката, с която от няколко години живеел на семейни начала, но отскоро тя го напуснала, я няма в кабинета, се насочил към кардиологичното отделение, където тя работи. В момента на влизането му с взлом в отделението били една санитарка, медсестра и лекар. Те разказаха:

„Към 20,20 ч. се чу трясък на входната врата на отделението. Екипът изскочи от стаите и беше посрещнат с насочен пистолет от Н. Николов. Той крещеше: „Къде е докторката? Ще я прострелям в краката, ще ви избия, ако не кажете къде е”. Започна да рита с крак по вратата на кабинета и стана страшно. Изплашихме се до смърт. Дежурната лекарка успя да натисне паник-бутона и за минути пристигнаха две патрулни коли на охранителна фирма и на полицията. Докторката, която той търсеше, си тръгна от работа 20 минути преди да нахълта Ник с пистолет в ръка в отделението. Ако я беше заварил в отделението, щеше да стане страшно“, коментираха от екипа, който е бил на работа по време на инцидента.

Болницата се охранява от камери и жива охрана, но въоръженият мъж влязъл през заден вход на болницата, който се ползва само служебно, и останал незабелязан от охранителя.

Оказва се, че това не е първото влизане на Н. Николов-Ник с пистолет в болницата. Преди около две години след пореден скандал и раздяла с докторката той извикал линейка на тел 112, като обяснил, че има сърцебиене и му прилошава. Линейката на Спешен център – Дупница с включени сирени до с. Ресилово го транспортирала в спешен кабинет на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“. В този момент дежурна в кабинета била жената, с която Ник живее от няколко години на семейни начала. След като помолил докторката да се върне при него, като заплашил, че в противен случай ще се самоубие, извадил пистолет от джоба на якето си и го опрял в слепоочието.

След екшъна в сряда Н. Николов е задържан, но след няколко часа е пуснат на свобода, след като дал показания пред дознател. Оказало се, че пистолетът е газов и без пълнител. Оръжието е иззето и е предадено за експертиза, тъй като има съмнение, че е преработено за стрелба с бойни патрони.

За случая е уведомена Районна прокуратура.

ДРАГО МИРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *