
В сезона на тиквите ви предлагаме тази лесна салата, която е не само красива, но и вкусна.
Необходими продукти за салатата с тиква:
½ тиква, обелена и почистена от семките
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сушена мащерка
3 скилидки чесън, счукани
150 г бейби листа спанак или подобни млади листа от салата
50 г орехи
сол и прясно смлян черен пипер
За дресинга:
2 с. л. зехтин
1 с. л. ябълков оцет
½ ч. л. течен мед
½ ч. л. едрозърнеста горчица
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200C/180C
Нарежете тиквата на сравнително малки кубчета и я сложете в тава за печене. Поръсете със зехтина, мащерката, чесъна и подправете обилно.
Печете 30 минути или докато тиквата омекне и покафенее добре по краищата. Оставете леко да се охлади.