Есенна салата с тиква

В сезона на тиквите ви предлагаме тази лесна салата, която е не само красива, но и вкусна.

Необходими продукти за салатата с тиква:

½ тиква, обелена и почистена от семките

2 с. л. зехтин

1 ч. л. сушена мащерка

3 скилидки чесън, счукани

150 г бейби листа спанак или подобни млади листа от салата 

50 г орехи

сол и прясно смлян черен пипер

За дресинга:

2 с. л. зехтин

1 с. л. ябълков оцет 

½ ч. л. течен мед

½ ч. л. едрозърнеста горчица

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200C/180C

Нарежете тиквата на сравнително малки кубчета и я сложете в тава за печене. Поръсете със зехтина, мащерката, чесъна и подправете обилно.

Печете 30 минути или докато тиквата омекне и покафенее добре по краищата. Оставете леко да се охлади.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *